Perşembe, Ocak 17, 2013

Bugun 32. ve Son Gun : Mehmet Ali Birand



   Turkiye, en iyi gazetecilerinden birini kaybetti bugun.. Oyle biri ki, olumuyle toplumun her kesiminden uzuntu mesajlari yagdi ekranlara.. Onu hep guleryuzuyle hatirlayan arkadaslari, meslektaslari guzel anilarini paylastilar gece boyunca.. 
   Onu ilk olarak, dunyada ulasilmaz gibi gorunen liderleri, kucuk bir kutunun icinde evlerimize tasidigi roportajlariyla tanidik.. Yaklaşık 1 saat suren programlari o kadar akici ve merak uyandirici olurduki, baslamasiyla bitmesi bir olurdu ama sanki kendi bilgi birikiminden ve akillica hazirlanmis sorulardan dunya gundemi ‘zip’lenmis gibi bize aktarilirdi o kisa surelerde.. 
    En guzeli de sloganiydi.. Her hafta programi bitirirken, o her zamanki tatli mimikleriyle soyle derdi Birand: 'Aman haftaya kimselere randevu vermeyin!’..
 

     Degisik uslubu ve haber acisindan doyurucu, zengin icerikli yayinlarinin yaninda, yetistirdigi bircok basarili gazetecinin, bayragi onun biraktigi yerden ileriye tasiyacagini bilmek guzel.. Bu bayrak yarisinda pusulalari suphesiz ki Mehmet Ali Birand’dan ogrendikleri meslek ogretileri olacaktir..
    O giderken de, yeni rolunde alistigimiz aksam haberlerini es gececek degildi ya.. 18.29’da kaybettik M.Ali Birand’i.. Birer rakip olmaktan cok, ebedi dostlarindan Ali Kirca’nin da dedigi gibi; bugun sadece Kanal D Ana Haber bultenini degil, butun haber bultenlerini o acti ve yaptigi son haber de kendi vedasi oldu..
    Muhabirligi, belgeselleri, kitaplari, o meshur 32. Gun programi, Galatasarayliligi ve en son da Anchormanligi ile iz birakti bu dunyada.. Sevgiyle aniyorum kendisini, Birand’in hayat seruveninin 32. Gunu'nde..

Sokaktaki bir Adam, Nils Filmer


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder