Pazar, Ocak 12, 2014

Sayilarla 12 Ocak

3,85

Bir paket sigaranin, Avrupa ulkelerinde ortalama olarak kac Euro olduguna dair yayinlanan arastirmaya gore en pahali sigara € 11,84 (Euro) ile Norvec'te satilirken, en ucuz sigara fiyati ise € 0,92 ile Belarus'ta yer aliyor.. Arastirma, Turkiye'de ortalama fiyatin € 3,85 oldugunu gosteriyor..



4

Haiti'yi yikan 7,0 buykluugundeki deprem yasanali 4 yil geride kaldi.. Baskent Port-Au-Prince olmak uzere Bati yarim kurenin bu en fakir ulkesinde buyuk bir yikim yasanmis ve resmi rakamlara gore 300,000 kisinin uzerinde insan hayatini kaybetmisti.. Aradan gecen 4 yildan sonra, depremde evini kaybeden insanlardan 146,000 kadari halen evsiz..



5

Basketbolda Kadinlar 22. Turkiye Kupasi'nin sahibi Fenerbahce'yi 76-70 yenen Galatasaray oldu.. 11. kez kupanin sahibi olan Galatasaray, dun kazandigi final ile bu basariyi ust uste 5. kez yasadi..


80 

Gectigimiz Mart ayinda kaybettigimiz usta sanatci Metin Serezli hayatta olsaydi bugun 80. dogum gunu olacakti.. Degerli tiyatrocu Serezli'yi bu vesileyle tekrar aniyor, biraktigi eserler icin tesekkur ediyorum..Bir diger degerli sanatcimiz olan esi Nevra Serezli, ''evde hala yuksek sesle Metin'le konususuyorum'' diye anlatiyor 41 yillik buyuk askini.. Nevra Serezli'ye de uzun omurler diliyorum..


700


Yapilan bir arastirmaya gore; kulaklik ile 1 saat suresince muzik dinlemek, kulak icindeki bakteri sayisini 700 kat arttiriyor.. Duzenli olarak uzun sureler kulaklik kullanimi ise uzun vadede isitme kaybina yol acabiliyor..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder