Pazar, Aralık 09, 2012

Rusya Surprizi ve Milliler Tecrube Kazaniyor

9 Aralik Notlari (english summary in notes at the end of this article)

KARLSTAD, ISVEC

Nils Filmer


Avrupa Sampiyonasinda 2. gun musabakalari tum hiziyla devam ediyor.. Gunde 4 seans halinde oynanan maclar icinde gunun en dikkat edici skorunu kadinlar mucadelesinde Rusya elde etti.. Dun son Avrupa Sampiyonu Iskocya'yi yenmeyi basaran Dunya Sampiyonu Isvicre, bugun Rusya karsisinda bozguna ugradi 9-3.. Diger macta da bir baska guclu rakip Almanya karsisinda 7-3 kazanan Anna Sidorova'nin takimi, anlasilan kendi ulkelerinde yapilacak Sochi Kis Olimpiyatlari oncesi motivasyonunu yuksek tutuyor.. Macla ilgili bir diger onemli ayrinti da Rusya'nin antrenorlugunu, Isvicre'yi Dunya Sampiyonu yapan Thomas Lips'in yapiyor olmasiydi.. Rusya'yi 2014 Sochi'ye hazirlayan Lips boylece kariyerinde bir onemli basariya daha imza atti bu galibiyetle.. Rusya namaglup takimlardan Danimarka'yi da 8-2 ile gecerek basarilarina bir yenisini daha ekledi..

Rusya kaptani Anna Sidorova bir atisi sirasinda.


Bir gun once ringe cikan Kadin ve Erkek Milli Takimlarimiz ciktiklari 3 maci da kazanmis ve yuzumuzu guldurmustu.. Bugun ise maalesef gunun ilk 3 macinda gulemedik.Ustelik de her maci son bolume tasimayi basararak kilpayi kacirmamiz da mucadelemizi gosteriyor ki, bu da bize ileriki maclar icin en azindan bir teselli oluyor..

Alican Karatas'in kaptanliginda Kadir Cakir, Muhammet Bayraktar, Muhammet Zengin ve Murat Sagir 5'lisinden olusan takimimiz sabah seansinda Ingiltere'ye karsi son 2 oyunda verdigi sayilarla 7-4 kaybederken, ogleden sonra da Ispanya'ya ayni sekilde son 2 oyunu vererek 8-7 kaybetti..

Tesislesmenin onemi.. Erzurum'daki salon Milli Takim'in evi.

Ote yandan, dun 2 macini da kazanan Kadin Milli Takimimiz, Elif Kizilkaya kaptanliginda Oznur Polat, Dilsat Yildiz, Ayse Gozutok ve Seyda Zengin 5'lisiyle bugun son dereceli cekismeli gecen macta, son oyunu vererek Avusturya'ya 8-7 kaybetti..Gecenin son macinda ise dunku performansi tekrarlayan Kadin takimimiz Belarus'u 9th end sonunda 8-4 yenmeyi basardi... Boylece Round Robin'de simdi skorumuz 3-1 oldu..

Takimlarimiz iyi oynuyor, bir tecrube eksikligi oldugu dusunulurse bu sonuclar normal.. Oynaya oynaya daha iyi olacagimiza inaniyorum..

Pazartesi programina bakarsak; Erkekler sabah seansinda Finlandiya ile karsilasacak.. Ogleden sonra ise rakip Galler olacak.. Kadinlarda oglen seansinda rakip Ispanya olurken, aksam ise Norvec ile karsilacagiz..

Tum meraklilara iyi seyirler, takimlarimiza da basarilar diliyorum..

*
- Russia won over World Champion Switzerland with a perfect 9-3 score
- Russia's coach is the former Swiss team coach Thomas Lips who brought them the gold medal
- Turkish teams got 3 losses today after 3 win one day before
- The last game of the night was against Belarus and Turkish Women team won the game 8-4 after 9th end
- Monday schedule of Turkey Men team; Games against Finland and Wales
- Monday schedule of Turkey Women team; Games against Spain and Norway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder