Cumartesi, Haziran 08, 2013

Basbakani Boyle Konusabilmeye Iten Secim Barajidir

Mohammed Bouazizi Tunus'ta kendini yakip da devrimi baslattiginda, olmeden once kendisini hastanede ziyaret edenler arasinda devrilmesine on ayak oldugu devlet baskani Ben Ali de vardi.. Husnu Mubarek ise, sonrasinda yargilanacagi devrimi baslatan gostericiler icin Asil Gencler sozlerini kullanmisti.. Diktatorler bile Basbakancilik oynayan bu adam gibi, demokratik duzene inanan yuzbinleri capulcu, ayyas, cerik curuk gibi tanimlamalarla asagilamadilar..

Politikalarin yuzunden anamiz agladi diyen ciftciye 'al anani git burdan' diyen de o degilmiydi zaten..


Basbakan, demokratik duzende muhtac oldugu halkina boyle yuksekten konusmaya ne kadar devam edebilir? Gozunu, getirmek istedikleri Baskanlik sistemindeki koltuga diken Erdogan nasil olsa halkin oylarina ihtiyac duymayacak artik.. Bu baskani kim sececek? Parlamento..

O yuzden bir sonraki secimler cok onemli.. Bu protesto dalgasini, politik bir guce donusturecek devinim lazim... Gosteriler hos, guzel ama ortak bir talep yok.. Istifa sloganlari disinda, is biraz eglenceye kacti.. Mesela secim barajinin kaldirilmasi talep edilebilir.. Su anda guc halkta, birsey istemek lazim! Sokaktaki halkin parlamentoda temsil edilmesi lazim!

Secim baraji kalksin artik..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder