Perşembe, Aralık 06, 2012

Karlstad'ta Buz Satrancı

 * English summary in notes at the end of the article


    Kis sporlarina gonul veren sporseverlerin merakla bekledigi 38. Avrupa Curling Sampiyonasi 8-15 Aralik tarihlerinde Isvec'in Karlstad sehrindeki, Lofbergs Lila Arena'da duzenleniyor.. Hem erkeklerde, hem de kadinlarda Grup A ve Grup B mucadelelerine sahne olacak sampiyonada bu yil Turkiye de her 2 milli takimiyla birden B Klasmani mucadelelerinde yer alacak..

5-10 Ekim tarihleri arasinda Erzurum'da yapilan C Grubu mucadeleleri sonucunda Kadin Milli Takimimiz 1. Erkek Milli Takimimiz da 2. olarak Grup B'ye katilmaya hak kazandilar. Karlstad'ta Grup A mucadeleleri Farjestad BK buz hokeyi takiminin sahasi olan Lofbergs Arena'da oynanirken, Milli takimlarimizin da yer alacagi Grup B musabakalari ise Karlstad Curling Club ringlerinde yapilacak..

İsveç Kadın Curling takımı ev sahibi olma avantajına sahip


Yaklasik 8600 kisi kapasiteli Arena, Curling Avrupa Sampiyonasi oncesinde buz hokeyi maclarinin yanisira ayni zamanda Elton John, Bryan Adams, Rod Stewart ve daha bircok unlu sanatcinin konserlerine de ev sahipligi yapmis.. 4.kez ev sahibi olan Isvec, en son yine 2008'de Ornskoldsvik sehrindeki sampiyonada Avrupa'nin en iyi Curling takimlarini agirlamisti..

2014 Soci Kis Olimpiyatlari'na katilabilmek icin yalnizca Dunya Sampiyonasi'ndaki dereceler dikkate alinacagi icin, Karlstad bir nevi on eleme olacak.. Takimlar burada iyi dereceler elde edip oncelikle Dunya Sampiyonasi'na katilmayi hedefleyecekler.. Avrupa Sampiyonasi'nda Kadinlarda ilk 6 takim (16 Mart'ta Riga-Letonya'da), Erkeklerde ise ilk 8 takim (30 Mart'ta Alberta-Kanada'daki)  Dunya Sampiyonasi'na gitme hakki kazaniyor..

Açılış gününde en zorlu mücadele kadınlar A Grubu'nda son Dünya Şampiyonu İsviçre ile son Avrupa Şampiyonu İskoçya'yı karşı karşıya getiren maç olacak.. İskoçların kaptanı Muirhead, daha turnuvanın başında İsviçre ile oynayacak olmalarının avantaj olduğunu, çünkü zorlu rakiplerinin turnuvalara genelde yavaş başladığını düşünüyor.. Kaptan, kendilerini en çok zorlayacak takım adaylarını da İsviçre, İsveç ve Almanya olarak sıralıyor..

Bu yıl Norveç daha da renkli..

Avrupa Curling Federasyonu, bu yıl ilk kez Youtube ile anlaşarak bazı maçları site üzerindeki sayfasından canlı olarak yayınlayacağını açıkladı.. Şimdiden birçok güzel Curling videosuna ulaşmak mümkün.. İşte onlardan birtanesi;

http://www.youtube.com/watch?v=Jzw7qMg3Npk

Grup A mucadelelerinde en iyi 10'ar takim mucadele ederken, Grup B Erkekler'de Milli takimimiz 2 gruba bolunecek 16 takim arasinda yer alacak.. Grup B kadinlarda da Milli takimimiz 10 ulke icinde mucadelesini verecek..

Erkekler'de 2010 ve 2011'in Avrupa Sampiyonu Norvec, Karlstad'a hat-trick yapmak icin geldi.. Gecen sene Moskova'daki finalde bu yilin ev sahibi olan 2009 sampiyonu Isvec'i yenmislerdi..

Son 2 yildir Avrupa Sampiyonu olan Norvec'in enteresan 2010 kışı moda anlayisi.


2012 sampiyonasinda ev sahibi Isvec'in cok onemli bir avantaji daha var.. Kendi ulkelerinde yarismalari disinda, Niklas Edin'in kaptanligindaki Isvec Curling Milli takiminin tum sporculari ayni zamanda Karlstad sehrinden geliyor.. Gercek ev sahiplerinin bu seyirci destegi avantajiyla sergileyecegi performansi merakla bekliyoruz..

Kadinlarda da son sampiyon yine Isvec'i yenerek mutlu sona ulasan Iskocya takimi oldu.. Eve Muirhead kaptanligindaki Iskoclar'in hedefi oncelikle Dunya Sampiyonasi'na katilip basarili olmalari halinde de Soci'deki Kis Olimpiyatlari'nde Buyuk Britanya takimina secilmek.. Andrea Schopp'un yonetimindeki Almanya ise kaptanlarinin katilacagi 25. Avrupa Sampiyonasi ile rekoru elinde bulunduruyor.. Tebrikler!

İskoçya Curling takım kaptanı, Eve Muirhead.

Turk Milli takimlarinda basarili sonuclarla Grup C'den, Grup B'ye cikmamizi saglayan sporculara da deginmeden gecmeyelim.. Iste basarili sporcularimizdan ilerde adlarini siklikla duyacagimizi umdugum birkac tanesi gelsin; Erkeklerde - Muhammet C. Bayraktar, Kadir Cakir, Muhammet O. Zengin, Alican Karatas ve Murat Sagir, Kadinlarda ise - Oznur Polat, Elif Kizilkaya, Seyda Zengin, Ayse Gozutok ve Dilsat Yildiz..

Antrenor Fatih Agduman basta olmak uzere emegi gecen tum isimlere tesekkurler ve Isvec'in Karlstad kentindeki B Klasmani maclarinda basarilar diliyorum..

Nils Filmer

*
- The 38th edition of European Curling Championship held in Karlstad, Sweden on 7-15th December
- Turkish Curling National Teams both compete Women and Men in Group B
- Turkish teams qualified from Group C to Group B last October in Erzurum
- Group A matches to be played in Löfbergs Lila Arena, while Group B in Karlstad Curling Club
- The Arena with 8600 capacity host concerts of Elton John, Bryan Adams and Rod Stewart before
- Top 6 women teams, and top 8 men teams will be qualified for the World Curling Championship
- Youtube will broadcast games from the European Championship
- Men's champion of 2010 and 2011, Norway came to Karlstad for a hat-trick
- 2011's champions were Norway (men), and Scotland (women) both have beaten Sweden
- Swedish men team composed of all-members are residents of Karlstad
- Germany women team's captain Andrea Schöpp participating a record 25th time in a European Championship

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder